Bouw mee en help met het redden van de weidevogel (klik hier)

Wat is Gruttoland?

Gruttoland is een uniek project waar het traditionele boerenbedrijf en de weidevogels samenkomen. Boer Murk Nijdam en stichting Agrarisch Natuurfonds Fryslân (ANF) zijn een langdurige samenwerking aangegaan. Dit om het levenswerk van Murk Nijdam tot in lengte van dagen voort te kunnen zetten. Via verschillende publieksacties is door ANF geld ingezameld om de grond van Murk Nijdam op bijzondere voorwaarden te kunnen kopen. Ruim 5500 mensen leverden al een financiële bijdrage. Ook zijn er verschillende subsidies toegekend. Dit resulteerde in 2021 in de overname van 7 hectare Gruttoland door ANF. Op 14 juli 2022 kwam de resterende 30 hectare van Gruttoland in handen van ANF. Een deel is direct in eigendom verkregen en een deel is omgezet in een schuld uit geldlening. ANF werkt voornamelijk met vrijwilligers. Zij is opgericht door verontruste weidevogelliefhebbers vanuit de Bond Friese VogelWachten (BFVW). Het is bedoeling dat ANF in de toekomst verspreid over Fryslân meer van dit soort projecten realiseert.


Steun projecten zoals Gruttoland en doe een donatie


Bijna 6.000 weidevogelliefhebbers gingen u voor. Zij adopteerden 1 of meer m2's weidevogelgrond bij Gruttoland. Hierdoor heeft de stichting Agrarisch Natuurfonds Fryslân (ANF) 37 hectares van Murk Nijdam kunnen overnemen. Om zo zijn levenswerk, hét gruttoparadijs van Nederland, voor latere generaties te kunnen bewaren. Het nieuwste project van ANF heet Botes grutto Paradys. Dit unieke weidevogelgebied van ongeveer 12 hectare is nu nog eigendom van de familie De Boer vlakbij Tjerkwerd (Frl). Zij willen deze weidevogelparel overdoen aan ANF, zodat dit voor altijd bewaard blijft. Op de rest van hun bedrijf werken zij ook bijzonder weidevogelvriendelijk. Het zijn net als Murk Nijdam echte weidevogel liefhebbers. 


Meer weten over Gruttoland Tjerkwerd, klik hier ->>
Image
ANF werkt samen met mediapartner Mediahuis Noord en Van Plan. Door op de groene knop hieronder te klikken komt u direct bij de bestelmodule van Van Plan. U kunt dan direct veilig betalen via Ideal. U krijgt vervolgens een bevestiging in uw mailbox. In dit mailtje vindt u een knop waarmee u  het certificaat kunt downloaden. Stichting Agrarisch Natuurfonds Fryslân staat onder toezicht van het goede doelenkeurmerk CBF. Uw bijdrage komt altijd goed terecht. 

Bouw mee aan ons volgende project! ->>>>
Image