Excursies op Gruttoland Wommels

In 2023 hebben wij weer een prachtig excursieseizoen gehad met maar liefst 65 excursies. Er zijn drie basisscholen en 3 middelbare scholen op excursie geweest. Er is twee keer de cursus 'nazorger' gegeven vanuit de bond van Friese vogelwachten. Ook in 2024 hopen wij er weer een mooi excursieseizoen van te maken waarin mensen kunnen genieten van alle vogels op Gruttoland Wommels bij boer Murk.

Tijdens een excursie wordt je begeleid door een of meerdere vrijwillige rondleiders. Om te beginnen ontvangen we je in het bezoekerscentrum van Gruttoland. Dit centrum staat achter op het erf van Murk Nijdam. Het is functioneel ingericht voor groepen tot ongeveer 20 personen. De rondleider zal de groep verwelkomen en onder genot van een kop koffie of thee een korte presentatie over stichting Agrarisch Natuurfonds Fryslân en Gruttoland verzorgen.

Daarna brengt de groep onder begeleiding van de rondleider een bezoek aan de plasdras van Gruttoland. Hier krijg je uitgebreid de kans om vanuit een van de kijkhutten naar de aanwezige vogels te kijken. Je kunt de rondleider indien nodig altijd om een toelichting vragen. Aan het einde van de excursie wordt er nog kort nagepraat en krijgt je een informatiepakket uitgereikt.

Het is mogelijk om een individueel excursieticket of een groepsexcursie ticket te boeken. Onderaan deze pagina vindt je meer informatie.


Informatie over de excursies op Gruttoland Wommels


Periode

De excursie periode vindt plaats van begin april tot halverwege juni. Vanaf juni mag boer Murk werkzaamheden op het land verrichten omdat het broedseizoen dan voorbij is. Dit is dan ook de periode dat de excursies ophouden. Wel is het nog mogelijk om een fotografie-arrangement ticket te kopen, meer informatie vindt je onder fotografie-arrangementen.

Locatie

Slachte 4A, 8731CJ Wommels

Op het erf van boer Murk staat aan de achterkant van het terrein het bezoekerscentrum. Ook staat hier aangegeven waar je kan parkeren.

Prijs

Een individuele excursieticket kost 10 euro per persoon.

Een groepsexcursieticket kost 200 euro (maximaal 20 personen).

Tijdsduur

Het gehele programma duurt ongeveer 2 uren.

Individuele excursie

Wil je alleen of met een bekende een excursie boeken? Dat kan. Er zijn in de ticketshop ook tickets verkrijgbaar voor individuele excursies. Je beleeft het programma dan met andere geïnteresseerden. De kosten p.p. bedragen € 10,00. De groepsgrootte is maximaal 20 personen.

Groepsexcursie

Wil je met een eigen groep een excursie beleven in Gruttoland? Bijvoorbeeld met je collega's van het bedrijf, je familie, een vriendengroep of liefhebbers van een lokale vogelwacht. Je kunt met maximaal 20 personen deelnemen. Je betaalt dan een vast bedrag van € 200,00.

Parkeren

Parkeren van voertuigen kan op het erf van boer Murk bij het bezoekerscentrum.

Wat moet ik meenemen op excursie?

  • Veel vogel liefde
  • Goede kleding
  • Laarzen of goede schoenen
  • Verrekijker (ook beschikbaar in het bezoekerscentrum)

Mindervalide

Mocht je mindervalide zijn maar toch willen genieten van de vogels op Gruttoland, dat kan! Met de auto is het mogelijk om naar de vogelkijkhutten toe te rijden. Ook zijn een tweetal hutten gelijkvloers waardoor je niet hoeft te traplopen.  Overleg dit even aan het begin van de excursie bij het bezoekerscentrum met de rondleider.

Vragen?

Heb je toch nog vragen over excursies of over de tickets mail dan naar info@gruttoland.nl


Image
reuzeskries Murk Nijdam
Toiletten bezoekerscentrum
binnenzijde kijkhut