Wat is een fotografie arrangement?


Een fotografie-arrangement van Gruttoland is een unieke ervaring. Naast de volop aanwezige grutto kunt u vanuit een van twee kijkhutten ook vele andere vogelsoorten fotograferen. Het perspectief in fotohutten 'De Skries' (grutto) en 'De Hoants' (kemphaan) is op waterniveau, waardoor u mooie composities kunt maken.

U huurt een van de twee hutten voor € 76,= van 06.00 uur tot 14.00 uur. In mei kunt u op maandag een fotografie-arrangement boeken van 14:00 uur tot 22:00 uur. Door samen met collega-fotografen de hut te boeken kunt u de kosten verdelen.

Gruttoland is een project van stichting Agrarisch Natuurfonds Fryslân (ANF). ANF werkt samen met Mediahuis Noord (Leeuwarder Courant, Friesch Dagblad, Dagblad van het Noorden en diverse weekbladen). De vrijwilligers van Gruttoland wensen u alvast een fijne fotografiedag toe.

Mocht u toch nog vragen hebben over de fotografie-arrangementen of tickets, mail dan naar tickets@gruttoland.nl.


Overzichtsfoto van de plasdras van Gruttoland
Klik hier voor het boeken van fotografie-arrangementen

U bent van harte welkom vanaf 6.00 uur, de reservering geldt tot 14.00 uur. Dan is het tijd om weer te vertrekken.

De fotohutten zijn vrij groot, 7 bij 3 meter. Er is voldoende ruimte voor meerdere fotografen. Fotograferen gaat het beste met behulp van een statief met schommelkop. Eventueel kunt u met behulp van een rijstzak fotograferen. Het is belangrijk dat de vogels u en de telelens zo min mogelijk zien. Bij gebruik van een statief verstoort u de vogels het minst krijgt u de beste fotokansen.

In de hutten staan stoelen en een tafel. Verder zijn er geen speciale voorzieningen / accessoires voor fotografen. Dit betekent dat u zelf een statief en eventueel rijstzak mee moet nemen.

Daarnaast:

 • Neem uw boekingskaart mee. Er kan door medewerkers of vrijwilligers van stichting Agrarisch Natuurfonds Fryslân naar worden gevraagd.
 • Om bij de hutten te komen, rijdt u op het betonpad direct langs de boerderij van Murk tot aan het einde van dat betonpad tot vlakbij de plasdras.
 • Daar parkeert u uw auto (graag zoveel mogelijk carpoolen).
 • In het weideseizoen graag de hekken weer achter u sluiten. Dit om te voorkomen dat Murks koeien ontsnappen.
 • Vervolgens gaat u heel stilletjes naar de fotohut die u geboekt hebt.
 • Totdat u vertrekt, blijft u in de hut.
 • Bij vertrek gaat u weer stilletjes naar uw auto.
 • Er is een toilet bij de parkeerplaats aan het begin van de plasdras. U kunt hier vrij gebruik van maken. Wilt het toilet aub netjes achterlaten?
 • In de hutten is geen elektriciteit.
 • Trek voldoende warme kleding aan.
 • Vanzelfsprekend maar toch: laat u de fotohut netjes achter, afval graag in de afvalbak of meenemen.

Gruttoland plasdras Murk Nijdam
Image
plasdras Gruttoland v2
Image
Image
Image
tureluur Gruttoland
scholekster bij Gruttoland