Spiegeltje, spiegeltje…

Door Hans Peeters / foto boven Gert Buter

Het weer is steeds minder voorspelbaar in Nederland en voor de vogelfotograaf betekent het, dat fotosessies lastiger in te plannen zijn. Ook afgelopen weken bleek dat maar weer eens. Denk je, het is inmiddels najaar. Kans op regen, wind, golfslag op het water en ineengedoken vogels. Dus laat maar. Juist afgelopen week werden de volhouders getrakteerd op rimpelloos water en fraaie zonsondergangen. Thuisblijvers hebben altijd ongelijk.

Watersnip met kievit op achtergrond / foto Servan Ott

Rabo ClubSupport

Ook onze stichting Agrarisch Natuurfonds Fryslân doet mee aan de sponsoring actie voor klanten van de Rabobank. Door op ons te stemmen via de Rabo app of via www.raboclubsupport.nl maken wij kans om een mooi bedrag van de Rabobank te ontvangen. Dat komt dan weer ten goede aan de weidevogels, die wij allemaal een warm hart toedragen. Doe dus mee en stem!

Wulp / foto Servan Ott

Kieviten en watersnip / foto Gert Buter

Topdag voor Gert Buter

Van fotograaf Gert Buter ontvingen we een aantal fraaie beelden en onderstaande tekst.

Gert Buter: “Hallo Murk, Wat was het een topdag afgelopen zondag! Prachtig licht en windstil weer, zodat we de vogels in een spiegelglad wateroppervlak konden laten spiegelen. Dat was echt smullen. De een na de ander van ons gezelschap belde zijn vrouw, dat hij wat langer bleef omdat het zo mooi was! Ook kwam ik nog een oude vriend tegen, kortom: geweldig. Ik kan het dan ook niet laten om je een paar foto’s van die dag te sturen. Uiteraard mag je er eventueel mee doen wat je wilt. Opnemen in het blog bijvoorbeeld. Maar weer heel hartelijk bedankt! Groet, Gert Buter”

Dank Gert dat je ons mee laat genieten.

Watersnip / foto Gert Buter

Kemphaan / foto Gert Buter

Nieuws van Lubbert d.d. 7-9-2023

Spiegeltje,spiegeltje aan de wand, wie…?
Dit seizoen de eerste keer voor Jappie en mij om met windstil weer, aanwezig te mogen zijn.
Het aantal soorten deze week was wel wat minder, maar we genoten van veel kieviten en ook het aantal watersnippen was toegenomen. Opvallend was het aantal juveniele kemphanen, die we deze week zagen. In alle jaren dat wij hier komen, hebben we er nog nooit zoveel gezien. Wat wil een fotograaf nog meer; windstil en een aantal vogels op een aantrekkelijke plek. Ook nu weer met een voldaan gevoel naar huis gegaan. Vr gr Lubbert

Kievit / foto Lubert Boersma

Watersnip / foto Lubbert Boersma

Laatste kans om fotohut te boeken

Op 15 september a.s. sluiten onze hutten voor bezoekers. Dan duurt het weer tot volgend jaar, dat u in Gruttoland terecht kunt. Tot a.s. vrijdag zijn er nog enkele vrije dagdelen. Aarzel dus niet en boek uw fotohut voor de laatste maal dit jaar. Heel veel vogelfotosucces gewenst.

Reserveren kan via www.gruttoland.nl/tickets

Wij danken alle fotografen die ons afgelopen seizoen bezochten en ons mee lieten genieten van hun mooiste foto’s.

Goudplevier / foto Lubbert Boersma

Zilvermeeuw onvolwassen / foto Lubbert Boersma

Nog enkele foto’s van afgelopen week om na te genieten:

Wulp / foto Servan Ott

Wulp / foto Servan Ott

En voor wie even genoeg heeft van al die warmte, even een opfrissertje. Video Bennie van der Weide

Het bericht Spiegeltje, spiegeltje… verscheen eerst op Agrarisch Natuurfonds Fryslân.